Het Kookhuisje
Culinaire activiteiten voor actieve mensen die op zoek zijn naar een
energiek en een gezond leven.
Ploom lifestyle
het online lifestyle-magazine dat vrouwen inspireert met wat hen bezighoudt.

Koken & genieten

Appelcrumble met amandelmeel en pompoenpitten

Ingrediënten

* 750g appelstukjes

* 60cl appel of perendiksap

* eventueel kaneel

* snuifje zeezout

* 100gr fijne havervlokken

* 120gr amandelmeel (of speltmeel)

* 125 gr pompoenzaden (of zonnebloempitten of andere notenmengeling)

* 8cl olie

* 8cl rijststroop

* snuifje zeezout

Verwarm de oven voor – 180 graden.

Werkwijze

Kom 1 :

Schep de stukjes appel om in het sap, kaneel en het zout in een grote kom

Kom 2 :

Meng de vlokken met het meel, de olie, de zaden, rijststroop, kaneel en zout
Meng alles goed door elkaar.
Schep het fruitmengsel in een bakvorm en bedek met het deeg
Werk af met de topping van zaden of noten(mengeling)

Laat 30 minuten bakken in de oven op 180 °

*Tip* De laatste 10 minuten kan je eventueel de potjes afdekken met aluminiumfolie om te vermijden dat de noten of pitten verbranden.

 

Tip!

Lees ook het artikel ‘Seizoensfruit’ op onze blog 😉

Andere recepten

Peren crumble met havermout en roggemeel

Verwarmend eten uit de oven
Omdat het zo lekker is nog een extra recept van een crumble. Dit keer met gekookte peertjes
die lekker doordrongen zijn van zoet, kruidig kookvocht. Het deeg wordt een mengeling van havermout gecombineerd met roggebloem. Afgetopt met amandelschilfers.

Havermoutpap en appelcompote.

Groenten, fruit of noten als topping ?
Het weer veranderd naar kouder en natter met hier en daar periodes van herfstzon, gelukkig 😊
We passen onze maaltijden aan naar verwarmende voeding, om ons lichaam voor te bereiden op de komende winter.
Onze voorkeur gaat dus uit naar een warm ontbijt en ingrediënten die van nature uit verwarmend zijn voor ons lichaam. Kooktijden worden dit seizoen ook wat langer, stukken groenten en fruit worden groter, zodat er meer warmte aan ons gerecht kan toegevoegd worden.

Gevulde champignons

Champignons staat voor herfst maar ook voor feestelijk. Deze champignons kunnen op de brunchtafel of op de hapjesschotel. Opgevuld met wit broodkruim. In dit recept