Het Kookhuisje
Culinaire activiteiten voor actieve mensen die op zoek zijn naar een
energiek en een gezond leven.
Ploom lifestyle
het online lifestyle-magazine dat vrouwen inspireert met wat hen bezighoudt.

Koken & genieten

Chia en cashewnotenontbijt met bosbessen

Ingrediënten

Mengkom 1

*240ml amandelmelk

*55 g chiazaad

*35 g cashewnoten

*1 el citroensap

*1 tl vanille extract

*6 verse dadels

Mengkom 2

*Bosbessen

*6 verse dadels

Werkwijze

Meng alle ingrediënten van mengkom 1 en zet in de koelkast

Mix de ingrediënten van mengkom 1 samen ingrediënten van mengkom 2

Werk af met enkele bosbessen

Tip!

Deze ontbijtmix kan je enkele dagen in de koelkast bewaren.

Andere recepten

Peren crumble met havermout en roggemeel

Verwarmend eten uit de oven
Omdat het zo lekker is nog een extra recept van een crumble. Dit keer met gekookte peertjes
die lekker doordrongen zijn van zoet, kruidig kookvocht. Het deeg wordt een mengeling van havermout gecombineerd met roggebloem. Afgetopt met amandelschilfers.

Havermoutpap en appelcompote.

Groenten, fruit of noten als topping ?
Het weer veranderd naar kouder en natter met hier en daar periodes van herfstzon, gelukkig 😊
We passen onze maaltijden aan naar verwarmende voeding, om ons lichaam voor te bereiden op de komende winter.
Onze voorkeur gaat dus uit naar een warm ontbijt en ingrediënten die van nature uit verwarmend zijn voor ons lichaam. Kooktijden worden dit seizoen ook wat langer, stukken groenten en fruit worden groter, zodat er meer warmte aan ons gerecht kan toegevoegd worden.

Appelcrumble met amandelmeel en pompoenpitten

Streekgebonden en seizoensgebonden
Voor je gaat denken, alleen maar appeldesserten ?
De verklaring is eenvoudig. Streekgebonden en seizoensgebonden eten is ideaal. Voor fruit betekent dit in de herfst en in de winter : appelen en peren, pruimen. Dus ja, ook veel appeldesserten 😉

Gevulde champignons

Champignons staat voor herfst maar ook voor feestelijk. Deze champignons kunnen op de brunchtafel of op de hapjesschotel. Opgevuld met wit broodkruim. In dit recept