Het Kookhuisje
Culinaire activiteiten voor actieve mensen die op zoek zijn naar een
energiek en een gezond leven.
Ploom lifestyle
het online lifestyle-magazine dat vrouwen inspireert met wat hen bezighoudt.

Koken & genieten

Gevulde champignons

Champignons staat voor herfst maar ook voor feestelijk. Deze champignons kunnen op de brunchtafel of op de hapjesschotel. Opgevuld met wit broodkruim. In dit recept op smaak gebracht met tomaat, basilicum en olijfolie. Voor de glutenvrije versie werken we met polenta. Smakelijk !

Ingrediënten

Ingrediënten :

*1 teen knoflook, fijngehakt

*haal de steeltjes uit van 8 grote champignons

*hak de steeltjes fijn

*hou de hoedjes apart

*olijfolie

*broodkruim

*cup verse basilicum, fijngehakt

*ontvelde tomaat in blokjes gehakt

*kruidenzout

*water (optioneel)

Werkwijze

*bak de hoedjes van de champignons aan 1 kant in een pan met ruim olijfolie

*draai de hoedjes om en voeg de steeltjes toe

*haal de hoedjes eruit maar laat de steeltjes liggen

*voeg eventueel extra olijfolie toe

*voeg de fijngehakte look toe en bak even aan

*voeg de tomatenblokjes toe en bak even verder

*kruid af met kruidenzout

*neem de pan van het vuur en voeg de fijngehakte basilicum toe

*verkruimel de broodkruim en meng het onder de vulling

*laat even trekken

*vul de champignons op met de mengeling

*houd de champignons warm (voorverwarmd bord) en dien op

Smakelijk !

 

Tip!

Leg voor je aan het recept begint een bord in heet water in de afwasbak.

Droog het bord af als het recept klaar is en leg de champignons erop.

Andere recepten

Peren crumble met havermout en roggemeel

Verwarmend eten uit de oven
Omdat het zo lekker is nog een extra recept van een crumble. Dit keer met gekookte peertjes
die lekker doordrongen zijn van zoet, kruidig kookvocht. Het deeg wordt een mengeling van havermout gecombineerd met roggebloem. Afgetopt met amandelschilfers.

Havermoutpap en appelcompote.

Groenten, fruit of noten als topping ?
Het weer veranderd naar kouder en natter met hier en daar periodes van herfstzon, gelukkig 😊
We passen onze maaltijden aan naar verwarmende voeding, om ons lichaam voor te bereiden op de komende winter.
Onze voorkeur gaat dus uit naar een warm ontbijt en ingrediënten die van nature uit verwarmend zijn voor ons lichaam. Kooktijden worden dit seizoen ook wat langer, stukken groenten en fruit worden groter, zodat er meer warmte aan ons gerecht kan toegevoegd worden.

Appelcrumble met amandelmeel en pompoenpitten

Streekgebonden en seizoensgebonden
Voor je gaat denken, alleen maar appeldesserten ?
De verklaring is eenvoudig. Streekgebonden en seizoensgebonden eten is ideaal. Voor fruit betekent dit in de herfst en in de winter : appelen en peren, pruimen. Dus ja, ook veel appeldesserten 😉