Het Kookhuisje
Culinaire activiteiten voor actieve mensen die op zoek zijn naar een
energiek en een gezond leven.
Ploom lifestyle
het online lifestyle-magazine dat vrouwen inspireert met wat hen bezighoudt.

Koken & genieten

Peren crumble met havermout en roggemeel

Verwarmend eten uit de oven

Omdat het zo lekker is nog een extra recept van een crumble. Dit keer met gekookte peertjes

die lekker doordrongen zijn van zoet, kruidig kookvocht. Het deeg wordt een mengeling van  havermout gecombineerd met roggebloem. Afgetopt met amandelschilfers.

Weerom een gerechtje dat als dessert of ontbijt kan geserveerd worden. Hoe dan ook een gerechtje met een stevige bite. Als dessert maak je best iets kleinere porties klaar omdat het zo goed vult.

Het recept van de gestoofde peren vind je bij de rubriek *seizoensgerechten* Ook bij de stoofpeertjes gebruiken van niets van witte suiker. Deze peertjes zijn trouwens ook superlekker bij ‘pannekoeken met bier’ en’ warme granenpap’. Al deze recepten vind je  in de rubriek *voedzaam koken

Ingrediënten

  • 5 peren op sap
  • 4 el cranberry’s (verse)
  • 150 g havermout
  • 50 g roggevolkorenbloem
  • 2 el agavesiroop
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 45 g amandelschilfers

Werkwijze

Mengkom 1

Snij de gekookte peren in stukken (zie rubriek seizoensfruit *peren op sap*)
Meng met de cranberry’s
Verdeel de helft van het fruit over de ovenschaaltjes

Mengkom 2 

Meng de havermout met de bloem, de kaneel en het agavesiroop.
Voeg er de olie. Meng tot een kruimelige mix.
Verdeel het crumblemengsel over het fruit.
Stort het 2de deel van het fruit uit in de ovenschaaltjes
Top af met de amandelschilfers

Zet 30 minuten in de oven 

Dek de schaaltjes de laatste 10 minuten eventueel nog even af om verbrande amandelschilfers te voorkomen. 

Serveer de crumble warm of  lauw. 

Tip!

Andere recepten

Havermoutpap en appelcompote.

Groenten, fruit of noten als topping ?
Het weer veranderd naar kouder en natter met hier en daar periodes van herfstzon, gelukkig 😊
We passen onze maaltijden aan naar verwarmende voeding, om ons lichaam voor te bereiden op de komende winter.
Onze voorkeur gaat dus uit naar een warm ontbijt en ingrediënten die van nature uit verwarmend zijn voor ons lichaam. Kooktijden worden dit seizoen ook wat langer, stukken groenten en fruit worden groter, zodat er meer warmte aan ons gerecht kan toegevoegd worden.

Appelcrumble met amandelmeel en pompoenpitten

Streekgebonden en seizoensgebonden
Voor je gaat denken, alleen maar appeldesserten ?
De verklaring is eenvoudig. Streekgebonden en seizoensgebonden eten is ideaal. Voor fruit betekent dit in de herfst en in de winter : appelen en peren, pruimen. Dus ja, ook veel appeldesserten 😉

Gevulde champignons

Champignons staat voor herfst maar ook voor feestelijk. Deze champignons kunnen op de brunchtafel of op de hapjesschotel. Opgevuld met wit broodkruim. In dit recept